software
TopoL xT
podporované formáty
jednotlivé varianty
TopoL xT verze 10.0
transformace po částech
požadavky pro funkčnost TopoLu xT
aktualizace TopoLu
TopoL Mobile
jednotlivé varianty
PhoTopoL
jednotlivé varianty
TopoL Internet Server
Katastr
AeroTopoL
KPÚ
TopoL-L

jednotlivé varianty

Uživatelské rozhraní TopoLu xT

Uživatelské rozhraní TopoLu xT

TopoL xT existuje v několika funkčních variantách. Jednotlivé varianty se od sebe navzájem liší pouze jinou množinou funkcí, přičemž vzhled a chování je naprosto stejné. Každá varianta má všechny funkce předchozích variant a navíc funkce popsané.

TopoLík

Umožňuje pouze zobrazení vektorových a rastrových dat, přístupné jsou také uživatelské formuláře. Tato varianta je freeware, je možné si jí stáhnout z našich stránek zdarma.

Viewer

Umožňuje navíc prohlížení dat uložených v interních a připojených databázích, analýzu vnitřních atributů objektů a jejich informačních údajů, buffery.

Reduced

Speciální verze pro méně náročné práce, funkčně obsahuje veškeré funkce varianty Viewer a navíc dovoluje zpracování vektorových dat (pořizování, modifikace). Neumožňuje hromadné zpracování vektorových dat a zpracování rastrů. Tuto variantu lze na přání doplnit o podporu externích zařízení (tablet, GPS).

Digit

Tato varianta je zaměřena pro práci s vektorovými daty. Obsahuje téměř všechny funkce varianty Basic pro práci s vektory (včetně hromadných operací), ale práce s rastry je omezena pouze na jejich prohlížení.

Basic

Základní verze pro GIS aplikace, funkčně obsahuje veškeré funkce varianty Digit a navíc hromadné operace s vektorovými daty, další analytické funkce (překryv bloků, přenosy informačních údajů mezi objekty a bloky atd.), geodetické úlohy, podporuje geometrické operace s rastrovými daty – umístění, rotace, zrcadlení, transformace, tvorba mozaiky. Basic podporuje připojení externích zařízení – tablet, GPS. Tuto variantu lze na přání zákazníka doplnit o modul Transformace rastrů a bloků po částech.

DMT

Nejvyšší varianta TopoLu xT. Funkčně obsahuje veškeré funkce varianty Basic. Poskytuje podporu transformace po částech pro odstranění chyb z převýšení v rastrových i vektorových datech a zahrnuje funkce pro zpracování digitálního rastrového modelu terénu (příprava, 2D a 3D zobrazení, modelové analýzy, apod.).

Rastrový TopoL

Rastrový TopoL je speciální program, který umožňuje neomezenou práci pouze s rastry. Vektorová data je možno pouze zobrazovat. Vektorová data je možno editovat pouze pokud počet objektů v nich nepřesáhne 500 (a to včetně importů). Tuto variantu lze doplnit o modul Transformace rastrů po částech.